EU….roiul lui Mugur

Aseară nu puteam să dorm de grija ratei  la bancă. Mă apucă așa un dor de studiu de piață valutară.
Băi tăticule, ce observași?!
Păi observași cum crește EU-roiul în anumite condiții de trai și la numite semnale date de un profesor trăznit – ăla cu nume de floare de pom nedezvoltată – Mugur.
Cum care Mugur?! Ochelaristul ăla a lui Isar, neam prigonit în al doilea război mondial pentru că a sponsorizat răzbelul (apropo! cică toate răzbelurile din Europa și mondiale au fost sponsorizate de aceiași frați sau frăție, că nu mai știe nici dreacu ce sunt ăștia ai lui Mugur…).
Dar să revenim la explicații.
Anul de grație 2010. Luna MAI.
Nu Ministerul ….. nu! 18 mai 2010, curs Euro-leu=4,1949.
Mugur a lui Isar ne spusese, de vreun an (2009), ca stăm așa de bine în creșterile economice încât, dacă vor americanii, îi împrumutăm cu niște lei, pentru că, să moară mă-sa, aveam la lei/zi în plus, încât nici Africa nu avusese în întreagă sa istorie.
Băsescu convins de Mugur ”aista”, ne spune că dacă e real ce zice omul, atunci e bine să stăm în ”plua” lui liniștiți și să ne vedem de ale noastre, să-l lăsăm pe Boc să facă ce știe el mai bine (nici acum nu știu dacă este luat modelul și de Dragnea azi, bănuiesc ca a vrut să fie original și a acceptat doar să fie șef de cameră – să vedem unde….. ).
La SRI, Coldea ne ține o video-conferință, după tăierile de salarii la bugetarii ne-magistrați și ne explică franc: băi țugulanilor, cine plua mea v-a pus să vă împrumutați la bănci? Io? Nu!. Să nu aud că nu vă supuneți și că dialogați ceva pe tema asta în exterior, că zburați în plua mea din SRL-ul meu.
Noi fraierii, mucles. Că aveam rate la bănci.  NOI NU ERAM DIRECTORI, eram pulime – fără drepturi, doar cu obligații, că doar Coldea ne plătea din ce lua el (din bugetul țării). 
În fine, trece o lună, fix, iar Mugur ne umflă două lucruri:
1. RO-birul – părea ca este dictat de cartofi și cereale, dar RO-birul era/este dictat doar de cum reglează BNR modul prin care statul român se împrumută la băncile private din RO-mania lui Coldea și Maior (căci ăia erau la puterea para-Leului).
2. EU-roiul – 4,2448.
Ăsta e doar un exemplu, pen’că puteți calcula și căuta și singuri mai departe.
Acum e 2017, luna noiembrie, ziua a 22-a și să încheiem raționamentul (i)logic.
Statul român, prost, bun, statul nostru, prin cârmacii săi ce a vrut?! Să forțeze mână patronilor pentru a crește nivelul de trai al pulimii.
Ce rezultă din piață?
Că dacă au crescut salariile minime obligatorii și altele (medii sau mediocre), pentru a atenua efectul, rapid Mugurel a luat decizii bune pentru străinezi și investițiile externe – deja RO-birul luat-o la vale, dar în sus, iar cursul EU-roiului deja are viteză de formula unu, în sus.
Epilog
Om fi noi proști, ca d-aia suntem pulime, dar și politicienii care ne conduc și intră în joc sunt reprezentanții noștri cei mai de preț, adică liderii prostimii și pulimii.
Mugur ăsta, pensionaru’ de drept, de ce nu e șchimbat din funcție de nimeni?! Are BNR-ul lui lăsat moștenire de Ceaușescu și noi nu știm?!

Răspunderea magistraților

Citeam de ce unii magistrați nu doresc să răspundă material pentru abuzuri. Vă dați seama ce greu le vine acestor magistrați, despre a căror activitate din ultimii ani nu pot să spun decât că este un FIASCO (APROAPE) TOTAL, pentru că, să analizăm logic, care le este teama – pe ce se întemeiază hotărârile lor în condiții normale? Facem și o explicație scurtă, defalcată pe cele două categorii profesionale – a) procurori și b) judecători.
          a) procurorii, conform atribuțiilor legale,  adună – teoretic- probe în favoarea și în defavoarea acuzatului  (nu mai spunem suspect că pierdem timp). În plus, face propunerile pentru restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului, care în această perioadă beneficiază, tot teoretic, pentru că suntem în RO-mania, de prezumția de nevinovăție – adică își poate da ordonanță pentru 48 de ore, pe care ulterior 100% judecătorul  i-o confirmă sau o prelungește ulterior, până la 30 de zile, dacă nu mai vrea procurorul o altă măsură tehnică. Tot procurorul întocmește ulterior rechizitoriul prin care trimite suspectul în judecată. Tot acest proces ”tehnologic”, ar trebui să fie bazat pe probe. Procurorul este obligat să aducă la cunoștința celor interceptați degeaba încălcarea de drepturi, dar câți am văzut asta?!
       b) judecătorul – instanța – ia decizii analizând greutatea probelor din dosar, ține cont de condițiile în care s-a săvârșit fapta, evaluează practic tot probatoriul, reaudiind părțile, martorii, denunțătorii sau persoanele vătămate (fără să conteze ordinea acum pentru noi), constată dacă fapta s-a făcut cu vinovăție, din culpă, neglijență, preterintenție, studiază cazierul inculpatului, iar la sfârșit, decide pe bază acestei activități complexe, care, în mod normal ar trebui sa ii fie facilă din prisma rechizitoriului și a apărării.
Analizând toate aceste aspecte, stau și mă întreb ca un simplu cetățean, făcând abstracție de pregătirea mea profesională de bază (absolvent al academiei de poliție) și fără să țin cont la ce abuzuri am fost supus în ultimii ani:
1. DE CE SE TEM MAGISTRAȚII CORECȚI CARE IAU DECIZII DOR PE PROBELE IDENTIFICATE?
2. DE CE SE SIMT VIZAȚI DE ACEASTĂ RĂSPUNDERE MATERIALĂ ÎNDEOSEBI PROCURORII ȘI JUDECĂTORII DE PENAL? NU CUMVA EI ȘTIU CUM AU DAT CURS UNOR JOCURI DE CULISE, PERVERSE ȘI CARE SUNT INCOMPATIBILE CU MESERIILE PE CARE EI ÎNȘIȘI ȘI LE-AU ALES SINGURI, SINGUREI?
3. EXISTĂ VREUN OM PE PLANETA ROMÂNICA (VORBA UNUI PROST, CUNOSCUT CA PORTOCALĂ DIN PLOIEȘTI), CARE SĂ SE TEAMĂ DE CEVA CORECT, DACĂ NU CUNOAȘTE PERFECT MECANISMUL PRIN CARE EL ÎNSUȘI ÎNCALCĂ APROAPE MEREU LEGEA?!

Spălarea din CSM

Am trăit ceva similar cu Daniel Dragomir, deși Tudose nu a arătat ca nu a fost ofițer SRI acoperit sau neacoperit. Tudose ăsta de care vorbesc eu, oricum săracul s-a făcut de tot râsul, ca să nu spunem altfel, atunci când a recunoscut cum “NU a rezistat” în fața îngenuncherii pe care Ghiță Sebastian o făcuse în fața lui, și i-a spus despre cazul pe care îl lucra împreună cu Marin Constantin, colonelul SRI care conducea SRI/DJI Prahova.
Tudose Liviu Mihai este fostul procuror șef al Parchetului Curții de Apel Ploiești, arestat în martie 2016, fix după ce CSM ”l-a spălat cu grijă”.

Nimeni nu a făcut cercetare, pe ce am spus comisiei parlamentare sau DNA-ului, pentru că ar fi groaznic pentru ăsta să se arate ce acțiuni făcea pe bani pentru SRI sau alte grupări din SRI.
Întrebarea mea e alta și e deosebit de simplă: cum și mai ales când se mai respectă principiul egalității de arme în CSM – garantul independenței justiției ( Constituția României la Art. 133 – Rolul şi structura (1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei.)?
Dacă nu e cheamă nimeni să îți susții teoria, acuzațiile sau ce prostii te-au făcut să bați câmpii, astfel încât întotdeauna ei sunt ”prespălați”, de ce s-or preta la astfel de mijloace?!
Deși răspunsul ni-l dăm cu toții: pentru că magistrații nu doresc să răspundă pentru erorile pronunțate, de cele mai multe ori cu știință.

06_04_2016__79987_ro

Contestarea soluției în cazul 109/P/2014

Dacă ieri v-am adus la cunoștință ordonanța de clasare dispusă de marele procuror Văetiș, în dosarul 109/P/2014, azi am hotărât (cu acordul colonelului Gulianu Florin) să public și contestarea acelei ordonanțe, întrucât, așa cum lesne s-a observat, ceea ce a făcut procurorul era, în realitate, era un copy-paste după răspunsul dat de SRI DNA-ului, probabil ca demers al solicitării organului judiciar.
Susțin ca este răspunsul SRI, întrucât din dosarul cauzei, dat nouă în copie, dar luat înapoi la DNA cu ocazia percheziției din ianuarie 2016, deși stufos, nu reiese nicăieri ce cercetări a făcut procurorul (în afară de audierea unor persoane, alese selectiv, probabil la indicarea doar a acuzaților, întrucât ce am propus noi ca martori au fost audiați doar în parte și doar tangențial cu privire la faptele penale indicate).
Așa cum mulți dintre dumneavoastră știu, eu sunt de formație polițist, care timp de cinci ani, la MAI, s-a specializat în interogare. Am urmărit acest dosar cap – coadă și am observat, încă de la denunțul meu (cazul de față a fost deschis în septembrie 2014, după ce mie mi se clasase denunțul și sub motiv că nu am făcut plângere!!) că procurorii ocolesc probarea activităților infracționale descrise de subsemnatul și de colonelul Gulianu Florin.

Mai jos găsiți contestarea ordonanței. Rog citiți cu atenție, iar cei care au citit zilele trecute epopeea acestui dosar pot trage și singuri concluziile aferente.

Plangere Ordonanta 109_P_31.10

Ferma animalelor 2 – Evoluția …. bovinelor

Am să vă expun o teorie sub forma de poveste.
 
Cred că un Bou, mai mojor de felul lui, se gândea că funcția de director de cireadă ii aparține de drept. Era Boul civil.
Când Boul civil a venit, numit peste cireadă, a găsit acolo un prim-adjunct de director, așa numitul Bou Național.
Boul Național avea frâiele muncii operative. El era cel care punea pe ceilalți boi la jug, dorind să satisfacă perfect dorințele Stăpânului, un Pirat care primise moștenire o fermă, cu boi, cu țapi și berbeci, cu porci, dar și cu orătănii.
Boul Director sau Boul de Director, odată ajuns mare “șăf”, s-a luat de ”beute”, căci asta îi era pasiunea ascunsă. Îi lăsă Boului Național toate prerogativele puterii.
Acesta din urmă, deși vătaf prin fermă, nu putea să se impună decât peste boii săi de suflet. Ca să câștige simpatia Stăpânului, a primit în dar o vacă – pe care o cunoaștem drept DNA KO sau Vaca Nebună.
Echipa se sudase. Toata lumea era fericită. Boul de Director avea ”beuturica”, avea un Bou Național și obținuse și acces nelimitat la puterea Vacii Nebune.
Au trecut ani. Boii cuceriseră ferma. Porcii erau dintr,o specie nedorită de Stăpân. Erau în dizgrație.
Au trecut alți ani. Echipa celor trei rădeau toți adversarii Stăpânului, dar și pe cei ai propriei echipe.
Au început să strângă în jur tot felul de animale – tigri, lei, hiene, chiar și rechini, etc. Toate aceste animale hrăpărețe mâncau din mana Bovinelor Șefe.
Stăpânul scăpase hățurile fermei. Degeaba credea el că veniturile fermei sunt constante și grase. Erau doar iluzii cu care îl alimentau Bovinele Șefe, arendașii fermei deveniți noii Stăpâni.
O singura problemă avea noua Fermă. Era condusă de un trio, nu doar de un Stăpân. Acesta era ținut în puf și visare, dar izolat .
Anii treceau, asa cum vă spuneam. Rechinii, tigrii, hienele și lei munceau pentru noua stăpânire. Nimeni nu contesta calitatea de lider a Boului și echipei sale.
Stăpânul începuse să scârțâie. Vremea sa apunea.
Bovinele Șefe nu puteau să accepte un nou Stăpân. Deja aroganța și puterea, precum și celelalte animale din fermă le ofereau statul pe care toate animalele îl visau. Aveau cătușele și dețineau jugul suprem. Nimeni nu putea mișca în fața trioului.
Fac o paranteză și menționez că Bovinele noastre deja se visau asemenea Trinității Sfinte din lumea Oamenilor.
La un moment dat, un Leu, care avea o funcție și o poziție dominantă la nivel de fermă, a avut tupeul să își amintească că leii conduceau odinioară regnul animalelor și fermele. Leul, beat de fericire și euforic peste măsură, avea sprijin din partea unui Rechin și primise și ”botezul” Boului nostru.
Leul a făcut un pas greșit, grăbindu-se ca leul la vânătoare, neașteptând ca ceilalți prădători să dea atacul final asupra Boului Național și Vacii Nebune.
Mișcarea a fost fatala.
Boul de Director, împreună cu toată echipa sa, mai puțin cele două slugi, dar adjuncți de arendași – Boul Național și Vacă Nebună – au pierdut într-o clipă toată puterea râvnită și deținută.
Stăpânul era izolat, doar cu o singură Vițică loială.
Boul Național și Vaca Nebună, care își juraseră iubire veșnică, nu din dragoste, pentru că amândoi erau la fel de semidocți și parșivi, dar iubeau viața de lux și traiul de regi de fermă, au hotărât să le joace un renghi celorlalți din fermă și au ales un alt stăpân, nu pe Leul ce-l pregătiseră în locul Stăpânului. Culmea e că Stăpânul vechi îl numea pe Leul nostru Pisic!
Revenind, ca să nu o mai lungim, cele două bovine au ales un nou Stăpân, de rasă nobilă, germană, dar sterp și fără vlagă. Un Stăpân de formă.
Surpriza a fost mare pentru toată ferma.
Boul Director a fost decapitat. Noroc cu stăpânii altor ferme, că l-au integrat în alte poziții, dar minore în raport cu funcția deținută la Ferma noastră. Boul Național și Vaca Nebună deja se proclamaseră noii regi. Stăpânul nou era un bou, dar micuț și nesemnificativ, mai ales că nu avea … ouă.
În locul Directorului Bou a fost numit un tânăr vițel, sugău încă. Abia acum Boul Director și alții s-au prins că mișcarea lor a fost trădată, iar cei care au supraviețuit erau doar Boul Național și Vaca Nebună.
Cert e că Directorul Bou, surprins de mișcare, după clipe de beție cruntă, a jurat răzbunare. A reușit ca într-un an, folosindu-se de o hienă din presă, să devualeze întâlnirile care se făceau la Grajdurile K 2, K 4 și T 10 ale unei anexe a cireadei.
Mai mult, sacrificând rechini și alte animale de pradă, a arătat că este un animal răzbunător, care nu uită, iar colții săi, Leul și Rechinul favorit, acesta din urmă fugit în altă fermă, de unde nu putea fi extrădat pentru sacrificare, au început să lupte pentru readucerea Boului de Director la putere.
Greu! Pentru că Leul a pierdut poziția sa de rege, iar noua oligarhie se dovedește mai canibală decât originea Boului Director și a animalelor urmașe ale Fermei Animalelor 1.
Ce nu au înțeles cei din echipa Boului Director este că, deși Boul Național a fost sacrificat de noul Stăpân, nu vor mai pune niciodată mâna pe putere, iar noile animale apărute în prim planul puterii, vor încerca să îl protejeze pe Stăpân, pentru că Stăpânul a devenit susținut de alte ferme, ferme plictisite de lupta continuă și neînțeleasă din Ferma Animalelor 2.
Epilog
Asistam azi, la o lupta pe fața între boi și alte animale, fără ca acestea sa fie interesate vreun pic de soarta Fermei. Ferma nu va muri, dar este foarte posibil ca, asemenea tuturor mișcărilor ciclice, timpul și timpurile să aducă noi Stăpâni la putere, iar animalele să fie obligate să se revolte și să iasă din subjugarea impusă, să rupă jugurile și regulile anormale impuse de Boul Național și Vaca Nebună, iar urmările să fie atroce și pentru cei care vor succeda la conducerea Fermei și anexelor sale.